Senhøst

Når høsten gjør seg gjeldene og dagene blir kortere, tilbyr vi aktiviteter som er skreddersydd denne årstiden. Aktiviteter som Villmarksleikane og Fagerhøykampen strekker seg over flere dager, og gir elevene utfordringer og mestring både enkeltvis og i grupper. Vi bruker området etter vær og føre og tilpasser aktivitetene.

Pil og bue/Luftgevær

Jakt og fangst har foregått så lenge det har vært mennesker i fjellet vårt. Spenningen er stor selv om jaktbyttet er blinker innendørs. Å treffe blink krever presisjon og teknikk. Elevene lærer grunnleggende teknikk og får prøve seg som ordentlige skyttere. Når blinken treffes er gleden stor og gjennom spennende konkurranser blir du kanskje ukas Fagerhøy-skytter.

Tur

Fjell-verksted

Har du prøvd å lage ditt eget sukkertøy med en smak fra fjellet? Ikke det nei. Det får du muligheten til i verkstedet vårt. Liker du ikke søtsaker, har vi et stort lager av spennende ting fra naturen som vi henter fram. Spikking og skiferarbeid er populært. Kanskje vil du overraske de hjemme med et nytt dørskilt fra fjellet?

Fagerhøykampen

Tar du utfordringen? 7-manns ski, kunnskapstesten, fjellbingo og bålfyring er bare noen av konkurransene du får prøve deg på. Samarbeid er stikkordet og med egenkomponerte heiarop lover vi spenning og mestring på høyt plan.

Villmarksleir

Lunt inne i skogen ligger Villmarksleiren vår. Gjennom oppgaver og aktiviteter skal vi utforske friluftslivet og prøve oss på blant annet bålfyring, saging, natursti og ulike stafetter. Mellom slagene fyrer vi opp bål ute eller setter oss inn i en av lavvoene for lunsj og gode historier. Ønsker du å overnatte i en av lavvoene, er dette noe vi tilbyr.

Fjellbingo

Hvor god stedsans har du? Dette vil du få svar på i Fjellbingoen. En fin og lærerik orienteringslek rundt leirskolen. Konkurranseinnstinket er til å ta og føle på både underveis i leken og når fasiten leses opp til slutt.