Severdigheter

Med Fagerhøy som utgangspunkt kan du innenfor en times bilkjøring oppsøke severdigheter i Lillehammer og Gudbrandsdalen for øvrig. Det finnes en rekke aktivitetsmuligheter som blant annet alpint, klatring, downhill sykling, rafting og leke/badeland. Turmulighetene er mangfoldige, det være seg i nærområdet eller Jotunheimen og Rondane.

Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen strekker seg fra Lesjaskog i nord til Lillehammer i sør. Her finner du elva Lågen og en rekke større og mindre tettsteder. Dovefjell, Jotunheimen og Rondane er noen av de kjente fjellområder som omkranser denne dalenes dal. Det er bare fantasien som begrenser muligheten for opplevelser.

Hunderfossen

Et fantastisk sted for moro og læring. Her kan du lære mye om energi eller oppleve alle de kjente eventyrfigurene, rafte, klatre, skli, bade, motorcrosse og gjøre alt annet som hører en familiepark til.

Sør-Fron kirke

Sør-Fron kirke, Gudbrandsdalsdomen, er hovedkirken i dalen. En åttekantet steinkirke bygd i perioden 1786-1792. Den har plass til ca 800 personer og blir også ofte benyttet til konserter. Sør-Fron kirke er verdt et besøk.

Jotunheimen og Rondane

Disse nasjonalparkene trenger ingen nærmere presentasjon. En time i bil så er du der. Tur over Besseggen eller topptur til Galdhøpiggen. I Rondane kan du besøke Rondeslottet eller noen av de andre toppene over 2000 meter.

Kvitfjell

Kvitfjell er kjent for en av verdens mest utfordrene utforbakker. Bygget til OL i 1994. Denne destinasjonen er i dag en av Norges best besøkte alpinanlegg. I vårt område ligger også Hafjell, Skeikampen og Gålå.

Peer Gynts Rike

«Peer du lyg» sa mor Åse. Du befinner deg nå midt i Peer Gynts rike. Her finnes utallige muligheter til å besøke museer og severdigheter. Hva med å besøke oss i månedsskiftet juli august? Da kan du komme å se Peer Gynt spelet ved Gålåvatnet, en forestilling du sent vil glemme! I tillegg kan du oppleve konserter, utstillinger, gå gardimellom eller bare slappe av med en tur!

Hundorp

Hundorp i Sør-Fron var sentrum i Gudbrandsdalen fra gammelt av. Her var dalen stor og vid og de største gardene i dalen fantes her. Bøndene hadde stor makt og av den grunn ble Hundorp et senter. Her finnes gamle kongsgarder og den kjente tingplassen på Dale-Gudbrands gard. Her møtte Olav den Hellige Dale-Gudbrand og Snorre Sturlason skildrer hvordan dølene her ble et kristent folk. Stedet er Oppland fylkes tusenårssted og anbefales et besøk.

Helvete

Dra til helvete! Det ligger i Espedalen. Dette er noe av det villeste du kan oppleve i norsk natur. Her kan du se hvordan elva gjennom tusener av år har forma fjellet, skapt de berømte jettegrytene og endra retning til å renne ut i motsatt ende av dalføret! Spektakulert.

Lillehammer

Hovedstaden i Gudbrandsdalen. Best kjent for å ha arrangert «the best wintergames ever», OL i 1994. I Lillehammer finner du Maihaugen, OL-museet, OL-arenaer og en rekke andre severdigheter. Vil du bruke tida på en god handel, finnes det en rekke gode forretninger. Gågata i Lillehammer har en unik og hyggelig atmosfære.