Vår og høst

Dette er en spennende tid på fjellet. Naturen er i stadig forandring og vi benytter området til å utforske naturen og se nærmere på hva som rører seg. Aktivitetene er mangfoldige og innbyr til både nye oppdagelser og minner for livet.

Terrengsykling

Er du klar for å sette deg på sykkelsetet og begi deg ut på en sykkeltur litt utenom det vanlige? I sykkelstallen har vi 35 terrengsykler som venter på morsomme og fartsfylte ekspedisjoner. Turmulighetene er mange og går langs stier, kjerreveier og over fjelltopper. Sykkelturen legges opp etter elevenes ferdighetsnivå.

Klatring

Å begi seg oppover en fjellvegg er spenning i høyklasse og garantert en skoletime du sjelden vil glemme. Vi har flere klatreruter å velge mellom og vanskelighetsgraden tilpasses hver enkelt. Lite slår utsikten fra toppen eller følelsen av å henge trygt i fjellveggen.

Dyr i fjellet

Området rundt Fagerhøy byr på et rikt dyreliv. Vi ser etter spor når vi er ute på tur og kanskje får vi se dyr som lemen, hare, rev og tårnfalk. Innendørs får du lære om dyresamlingen på leirskolen og høre om når grevlingen gikk til angrep på Kikke.

Fagerhøykampen

Tar du utfordringen? 7-manns ski, kunnskapstesten, fjellbingo og bålfyring er bare noen av konkurransene du får prøve deg på. Samarbeid er stikkordet og med egenkomponerte heiarop lover vi spenning og mestring på høyt plan.

Villmarksleir

Lunt inne i skogen ligger Villmarksleiren vår. Gjennom oppgaver og aktiviteter skal vi utforske friluftslivet og prøve oss på blant annet bålfyring, saging, natursti og ulike stafetter. Mellom slagene fyrer vi opp bål ute eller setter oss inn i en av lavvoene for lunsj og gode historier. Ønsker du å overnatte i en av lavvoene, er dette noe vi tilbyr.

Kano

Ønsker du å padle Norge på kryss og tvers i kano? Dette har du muligheten til på «Norgesvannet». I tillegg til å lære å padle, drar vi på safari i Norgesgeografien. Naturstien langs vannkanten venter på svar. Turmulighetene er mange og går langs stier, kjerreveier og over fjelltopper. Sykkelturen legges opp etter elevenes ferdighetsnivå.

Orientering

Det er spennende å kunne finne frem i terrenget ved hjelp av kart og kompass, og mestringen er stor når man finner posten man leter etter. Å kunne orientere er viktig når man ferdes i fjellet, og denne kunnskapen ønsker vi å bringe videre til elevene.

Skiferbruddet

Et steinkast fra Fagerhøy ligger et nedlagt skifersteinsbrudd. Vi går på oppdagelsesferd og ser nærmere på hva som befinner seg i området. Vi lærer om hva skifer er og hva den ble brukt til i gamle dager. Kanskje møter vi også på Arne...

Topptur

Å stå på en fjelltopp, godt fornøyd med egen innsats, er en opplevelse vi ønsker å gi alle som besøker oss. På turen opp dit vil elevene få kjennskap til seterdrift, fjellfloraen, fjellene rundt oss og en spennende dame ved navn Huldra. Vi fyrer bål og koser oss med grilla brødskiver og varm toddy.