Vinter

Vinterfjellet utforsker vi både i og utenfor langrennsløypene. Aktivitetene er mangfoldige og innbyr til både nye oppdagelser og minner for livet. Sesongen er lang og snøforholdene flotte til ut april.

Skileik

Skileik er den beste måten å lære seg å stå på ski. Og det viktigste; det skal være moro! Skileikanlegget blir flittig brukt og du kan velge alt fra kulekjøring til kjøring på èn ski baklengs. Du hadde kanskje ikke trodd at det gikk an å spille fotball med ski på beina?

Snøhule

Snøhulegraving er viktig å kunne. I tillegg er det en morsom opplevelse. Det kan være både slitsomt og tidkrevende å grave en god snøhule, men belønningen er en lun og trygg soveplass. Vi lærer om trygg ferdsel i vinterfjellet og gir deg tipsene for en god opplevelse ute i snøen.

Skiturer

Villmarksleiren

Villmarksleiren blir også benyttet på vinterstid. Den danner rammer for skileik og bålkos. Hvis du ønsker kan vi også lage en overnattingstur. Vi har lavvoer med reinskinn, fyr i ovnen og gode historier. Høres ikke det flott ut?

Truger

Truger er for mange en helt ny opplevelse. Med truger drar vi på topptur, utforsker fjellbjørkeskogen og ser nærmere på dyrelivet. Stafetter, stikkball og stiv heks er et fåtall av aktivitetene du får prøve.

Topptur

Å stå på en fjelltopp, godt fornøyd med egen innsats, er en opplevelse vi ønsker å gi alle som besøker oss. Bonusen er nedkjøringen som venter. Der ligger snøen urørt, myk som bomull, og bare venter på å ta imot lyden av latter og herlige fall.

Dyr i vinterfjellet

Et dyr har krysset skiløypa. Nysgjerrigheten er stor! Hvilket dyr er det? Noen dyr går i dvale om vinteren, mens andre er i full vigør. Vi kommer tett på dyrelivet når vi ferdes ute. Innendørs kan du høre historier om dyresamlingen på leirskolen.